Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Kılıçdaroğlu: Rahat Olun Ali Erdoğan Gündemimizde Yok

CHP Genel Merkezine giden heyetle görüşen Kemal Kılıçdaroğlu; Ali Erdoğan'ın Partiden aday gösterileceğine ilişkin iddialara son noktayı koydu. Bu arada kulislerden edinilen bilgiye göre Ali Erdoğan'ın CHP operasyonunun altından öyle isim yada kurumlar çıktı ki şaşıracaksınız...

Bilindiği gibi, Ak Parti'nin adayının resmen açıklandığı tarihten beri, Ak Parti'den aday olmak istediği iddia edilen, ancak Ak Parti'nin Nurullah Cahan'da karar kılması ile birlikte adı önce DSP, Büyük Birlik ve Saadet Partileri ile anılan Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın, son günlerde de yoğun bir şekilde ismi CHP'de anılmakta. Başta Milletvekili Dilek Yılmaz ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen olmak üzere bir çok CHP'linin Atatürk Düşmanı olarak suçladığı Ali Erdoğan, kapıda bekletilen adam olarak karizmasını sıfırladı diyebiliriz. Bu arada Facebook ve Twitter adreslerine arkasında Kemal Atatürk imzası bulunan resimler paylaşıp profil resmi yapması, bu eleştiriyi yöneltenlerce basit ve komik olarak nitelendirilirken, Ali Erdoğan'ın aday yapılacağından umudu kalmayan ve kendisinin aday olmasını isteyen bazı çevreler, farklı şekillerde tiyatroyu sahnede tutmaya çalışmakta.

Ali Erdoğan'ın adaylığına karşı çıkan başta Milletvekili ve Merkez İlçe Başkanı iki hanımefendi olmak üzere, eski İl ve İlçe Başkanları'nın tamamına yakını, haftalar öncesinden aday adaylığını açıklayarak, tanıtım ve propaganda için zamanlarını ve paralarını harcayan belediye başkanı aday adayları, partinin ağır topları ve aktif politikanın içerisindeki tabanın çok önemli bir bölümü, mukavemetlerini diri tutarken, aday resmen açıklanmadıkça da rahat etmeyecekler gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı ile görüşen ve "Rahat olun, Ali Erdoğan gündemimizde yok, aday yapılmayacak" sözleri ile kısmen rahatlamış gibi görünen Ali Erdoğan muhalifi cephe, lobi ve kulis çalışmalarına devam ederek muhalefeti daha da tabana yaymış gibi görünüyor, her geçen gün kuvvet buluyor gibi görünüyor. Genel Merkez binasında Kılıçdaroğlu ile görüştürülen On kişilik heyetten edindiğimiz bilgilere göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, üç dört farklı kulvardan Ali Erdoğan'ın adaylığı için tazyik aldığını ancak bunu gündemine dahi getirmediğini söyledi. Ardından Erdoğan ile ilgili bilgileri kendisine sunan heyete "Rahat olun Ali Erdoğan gündemimizde yok" diyerek heyeti ve onlardan bu cevabı aldıklarını duymak isteyen bir çok partiliyi rahatlattı.

Bu arada Ali Erdoğan için, kimlerin devreye girdiği ve bastırdığına ilişkin bazı bilgilerde kulislerde gündeme gelmeye başladı. Buna göre Ali Erdoğan isminin CHP'den aday olması için uğraşan isimlerin başında, geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden ve Aile Mezarlığı için Belediye'ye gerekli ödemeyi tam olarak yapmadığı iddiaları ile daha önce gündeme gelen, TÜPRAG Firmasının işlerini takip eden bir firma ile yakınlığı bilinen Osman Nejat Arat ve Eski CHP Kütahya Milletvekili Nizamettin Çoban geliyor. Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde Madencilik faaliyetleri yapması ile tanınmakta olan Nizamettin Çoban, en son basında, geçtiğimiz Haziran ayında, MİT Tarafından fişlendiği iddia edien isimler arasında sayılırken yer almıştı. Osman Nejat Arat'ın yanı sıra TÜPRAG bağlantısı olduğu gerekçesi ile sık sık eleştirilen bir eski Uşak Milletvekili olan Hasan Özgöbek'inde Ali Erdoğan'ın aday yapılabilmesi için bir takım girişimlerde bulunmuş olabileceği kulislerde konuşulan iddialar arasında yerini alıyor olması işi hepten ilginç hale getiriyor. İlk Belediye Başkanı olduğu dönemde TÜPRAG ile ilgili ağır eleştiriler getiren ve nedense daha sonra bu konuda sessizliğe boğulan Ali Erdoğan'ın aday yapılması için uğraşanlar ekseriya madenciler; bunların üstüne, Geçtiğimiz Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Hazim Sesli için çalıştığı iddia edilen, hatta Sesli'nin Eşme'deki seçim bürosunun açılışına katılması sebebi ile o dönem CHP'lilerce eleştirilen Eşme siyasetinde bir dönem önemli isimler arasında yer almış Yılmaz Tozan ve Kuyumcular Odası Başkanı Atalay Savaş'ta eklenince adeta taşlar yerine oturuyor. Zira Erdoğan'ın adaylığının arkasında, "Cemaatin yanı sıra, TÜPRAG'ta mı var?" sorusu kulislerde en çok sorulan sorulardan birisi halini çoktan aldı bile. Bu arada kendisine nerede ise hiç şans verilemese de Savaş'ın Esnaf Odaları Başkanlığı için de aday olmaya hazırlandığı bilinmekte idi.

Tahminlere göre, Cemaat, Hazim Sesli ve Ali Yıldırım ile bağlantısını kullandığı, Yılmaz Tozan vasıtası ile irtibat kurduğu bazı partililere nüfuz ederek, Nizamettin Çoban, Bedii Beşkazalıoğlu, gibi Uşak örgütü üzerinde olmasa da Genel Merkez'de etkin olabilecek bazı isimleri devreye koyarak kontağa geçti. Bu arada Eşme'de politika üreten bazı isimler ve Sivaslı'da, Ulubey'de, Eşme'de ticari faaliyetleri olan etkin diyebileceğimiz bir işadamını da devreye soktukları iddia edilmekte. İsmi geçenlerin hemen hepsine yakınının, TÜPRAG ile ya da Madencilik ile bir şekilde bağının olması kulislerde Ali Erdoğan'ın adaylığının arkasında derin ve karanlık ittifaklar var yorumunun yapılmasına sebep olmakta. Bu arada Ali Erdoğan'ın bu hafta içerisinde Genel Merkez'e gittiği ve bir sunumunun kabul edildiği iddiasının da asılsız olduğu, bu iddiaları yalanlayanın ise bizzat, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı vazifesini yürüten Gökhan Günaydın'ın olduğu konuşulmakta. Yani, bazı çevreler hala Ali Erdoğan'ın CHP'den aday yapılacağının kesin olduğunun hayalini görmeye devam ededursun, anketlerden Ali Erdoğan'ın açık ara farklı çıktığına ilişkin balonları yayadursun, CHP'den Ali Erdoğan'ın aday yapılması ihtimali nerede ise yok gibi görünüyor. Zira bir partinin Genel Başkanı'nın 10'a yakın kişiden oluşan bir heyete üstelik aralarında Milletvekili ve Merkez İlçe Başkanı'nın bulunduğu bir heyete, daha sonra adaylığını açıklamaya mecbur olacağı bir isim için niçin, "Rahat olun gündemimiz de yok" desin? Genel Başkan Kılıçdaroğlu aynı heyete bu kadar net konuşmayıp, "Bakacağız, sizin çekincelerinizide değerlendireceğiz ama Ali Erdoğan'ı aday yapıp yapmama kararını henüz vermedik" diyebilmek varken, hangi güç Genel Başkanı bu yalanı söylemeye itsin ki şeklinde değerlendirmeler yapan Partililer ciddi oranda rahatlamış gibi görünüyor. Bu arada Ali Erdoğan'ın birdenbire paylaşım sitelerinden Atatürk imzasının önünde çekilmiş resimleri ile boy göstermesi ve birlikte hareket ettikleri bilinen bazı gruplar aracılığı ile ortaya konulan girişimlerin de panik içindeki son hamleler şeklinde değerlendirildiğini de çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu arada CHP tabanında İl Başkanı Bülent Horasan'ın tüm bu olan bitenin farkında olduğuna ve sessiz kaldığına ilişkin yaygın bir kanaatte hakim. Bu sebepten Bülent Horasan'da tabanın tepkisine ve birebir tazyiklerine sık sık maruz kalmakta.

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak kulislerdeki bilgileri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz. Cumartesi günü toplanacak Parti Meclisi Toplantsından sonra yeni ve taze kulis bilgileri çıkacağını, en azından Ali Erdoğan'ın durumunun netlik kazanacağı beklentisi ileCHP'nin son aday adayı olan Ali Erdoğan'a ve tüm diğer aday adaylarına bol şans ve başarılar dileriz.

Yorumlar

Herkes yerini bilsin 11 Yıl Önce

ha şöyle herkes yerini bilsin bence ali erdoğan kökleri ile birlikte olduğu, çocukluğundan itibaren içinde büyüdüğünü söylediği ailece mensubu olduğu milli görüşçüler ile yani saadet ile olsun. gitsin saadetten aday olsun kabul edilirse tabi :) . rezaletin bu kadarı fazla artık perde kapansın cumartesiye bir gün var şükür, bitiyor bu işkencede. bakalım ali erdoğanın heybesinde sırada hangi numarası var.

Bilen 11 Yıl Önce

yemin ederim ben bilmiştim, bu işin ardında cemaat ve tüprag olduğunu, solda da sağda da abd'nin idare ettiği gruplar, zaten birlik oldu, ülkeyi yıkmak için.

partili 11 Yıl Önce

ali edroğan sen o anketi külahıma anlat,yazı çok açık neler döndüğünü anlatıyor kirli pazarlıklar

kurnaz ali 11 Yıl Önce

ali rdoğan istemem yan cebime koy diyor. hem diyorki ben aday olmayacağım, hemde teklif gelirse ben bu işi yaparım diyor. bir dediği bir dediğini tutmuyor. ne yaptığını kendiside bilmiyor. :)ali çok kurnazdır bu böyle biline.

ali yılmaz 11 Yıl Önce

tebrik uşak haber merkezi ,bakalım daha ne pislikler çıkacak

Tüm Yorumlar