Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Nurullah Cahan, Uşak İçin Bir Şans Olabilir!

 Daha Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde "Başbakan'ın adayıymış" şeklinde sözler kulislerde yankı bulan, daha sonra Ak Parti eski Milletvekili ve İl Başkanı'nın da bulunduğu dokuz aday adayı arasından bir şekilde sıyrılarak aday olmayı başaran Nurullah Cahan; Uşak'a Ak Parti'den Belediye Başkan Adayı yapıldığı tarihten bu yana, çok sayıda Bakanın ve Başbakanın gelmesi ve yaşanan gelişmeler, "Cahan, Başbakan'ın adayı" tezini güçlendirir nitelikte.

 Yerel seçimlere sadece bir hafta gibi kısa bir süre kaldı; partilerin adayları en azından partilerinin mevcut oylarını koruyarak, hatta mümkünse artırararak seçimlerden çıkmak amaçlı çalışmaları aralıksız sürüyor. Tüm adaylar gibi iktidar partisi olan Ak Parti adayı Nurullah Cahan da anketlerde açık ara fark ile önde olmasına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha aday adaylığı süreci başladığı dönemde sistemli çalışmaları ve profosyonel destek alması ile ön plana çıkan Cahan, adaylık sürecinde de diğer partilerin adaylarına nazaran daha sistemli, daha koordineli bir seçim çalışması ortaya koydu. Seçim çalışmalarını belli bir strateji ve mantık ile profosyonel destek alarak sürdüren Nurullah Cahan, Başbakan'ın katılımı ile gerçekleştirilen ve seçim sonucunun ilanı niteliği taşıdığını düşündüğüm mitingden sonra bile rehavete kapılmayarak çalışmalarına hiç hız kesmeden devam etti. 

Ne Ak Parti'nin cemaat ile kavgasına ne de muhalefet partilerinin zaman zaman gerek partisine, gerekse şahsına getirdiği eleştirilere hiç aldırış etmeden sadece projelerini, ekibini ve kendisini halka tanıtmayı tercih ederek projelerini halka arz eden ve ilgili Bakanların bir şekilde Uşak'a gelmesini sağlayarak projeleri için Bakanlardan ve Başbakan'dan destek sözü alan Cahan'a, halktan da her gittiği yerde yoğun bir ilgi olduğu gözlemlenmekte. Her ne kadar diğer siyasi parti adaylarının da bin oyunun bile kalmadığını düşündüğüm cemaat desteği ya da internet üzerinden yapılan manipülasyona açık anketler üzerinden kendilerinin seçimi kazanacakları iddiası var olsa da, aslında Cahan'ın gittiği yerlerdeki kalabalıklar diğer adaylar ile kıyaslandığında her şey ortada demek mümkün. Her gittiği yerde salonların ya da kahvehanelerin halkı almaması sebebi ile dışarıda konuşmak zorunda kalan Cahan'ın miting havasında geçen programlarında yaptığı konuşmalar ise; hem halk ile nasıl bir ortak dil yakaladığını hem de belediyeciliğe ve politikaya hakimiyetini ortaya koyar nitelikte. Aday adaylığını açıkladığı gün ile bugün yaptığı konuşmalar kıyaslandığında Cahan'daki (gerek hitabet, gerek salon hakimiyeti, gerekse soğukkanlı şekilde konuşabilme bakımından) değişimin göze çarpar nitelikte olduğu rahatlıkla gözlemlenebilecektir.

Cahan; bilindiği üzere Ak Parti'de aday adaylığını açıklama cesaretini ilk gösteren aday adayıydı ve sanki adaylığından eminmiş gibi davranması ile dikkatleri üzerine topluyordu. Daha aday adayı iken sanki adaymış gibi bilboard ve tanıtım çalışmalarına başlayan Cahan'ın, Başbakan'ın adayı olduğu yönünde iddialar ve söylentiler daha sonra AK Parti kulislerinde yankı bulmaya başladı. Cahan'ın adaylığı için bizzat Başbakan'ın karar verdiği yönünde AK Parti Genel Merkezi kaynaklı bir takım iddiaların ortaya atılması, ardından normal programında olmamasına rağmen, Başbakan'ın Uşak'a da gelmesi, kentimizin seçim süreci boyunca daha önce hiç olmadığı şekilde Bakanların uğrak yeri haline gelmesi ve her projeye ilgili Bakanın destek sözü vermesi akıllara, "Cahan acaba gerçekten Başbakan'ın adayı mı?" sorusunu ister istemez getirmekte. Hatırlanacağı üzere Başbakan Erdoğan; "Uşak Belediye Başkan Adayını bizzat kendisi belirledi" şeklinde Genel Merkez kaynaklı bilgiler, kulislerde konuşulmuştu. Seçim startı verildiği tarihten itibaren, Cahan'ın projeleriyle ilgili Bakanlıklarda vazifeli 4 bakan geldi. Ayrıca; Başbakan Erdoğan'ın programında olmamasına rağmen, Uşak'ı progrmaına ekleterek burada mitinge katılması ve bunun yanı sıra miting sırasında Nurullah Cahan'ın Kent Park projesini bizzat takip ederek yapılmasını sağlayacağını, Uşak halkına ve kamuoyuna vaad etmesi "Cahan Başbakan'ın adayı" tezini güçlendirir nitelikte gelişmeler olarak pekala değerlendirilebilir diye düşünmekteyim. 

Tabii bütün bunlar, seçilmesi en muhtemel aday olan Nurullah Cahan'ın göreve başladığı tarih itibariyle daha net ortaya çıkmaya başlayacaktır. Zira Nurullah Cahan'ın, uygulanabilmesi halinde gerçekten de Uşak'ı marka şehir yapabilecek iddialı projeleri ve Uşak'ı ayağa kaldıracağını iddia ettiği bir kadrosu mevcut. 

Samimi tavırları ve dürüstlüğü sebebiyle çevresi tarafından sevilen ve takdir edilen bir isim olarak tanıdığımız Nurullah Cahan umuyoruz ki; bu sözlerini yerine getirir. Umuyoruz ki; Başbakan ve Sayın Bakanların Uşak'ta vermiş oldukları sözler, politik alışılagelmiş bir vaatten ibaret olmayıp, tutulmak üzere verilmiş sözlerdir. 

Bizler, Uşak Haber Merkezi ve Son Nokta Gazetesi ekibi olrak; verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediği hususunun takipçisi olacağımızı ve yerine getirilmediği takdirde, bu sözleri hatırlatarak gerekli eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz. Kazanması muhtemel adayların tümünün seçim vaatlerini ve broşürlerini ileride kamuoyu adına yerine getirilip getirilmediği sorusunu sorabilmek üzere belli bir vakte kadar muhafaza edeceğiz. Umarım ki; sözler, politikacılar tarafından yerine getirilir, biz de kendilerini kamuoyuna onurla taltif ve takdim ederiz. Umarım ki; politikacı halk nezdinde gerekli itibarını yeniden kazanır ve kendisine gösterilmesi gereken itibarı hak edecek davranış biçimleri sergiler. Politikacı, dürüstçe memleketine hizmet ederek halkın takdirini kazanır ve politika arenası yeniden halkına hizmet etmek isteyen insanların çekinmeden girebilecekleri bir duruma kavuşur. 
Yorumlar

uşaklı 11 Yıl Önce

demekki sözlerinizden şu anlaşılıyor daha önce ilgili değildi demekki sayın mesut apaydın başkan seçildiğinde ona ve uşaka değer verilmedi öylemi işte akpnin gerçek yüzü bu millet sizi bir sefer denedi yaptıklarınız ortada inanın birkez daha denemeyecektir

Taraflı Yayın 11 Yıl Önce

seçim öncesinde insanları yönlendirici bir yazı yazmanız sizin tarafsızlığınıza gölge düşürüyor akıllarda soru işareti bırakıyor

6464 11 Yıl Önce

sevgili yazar boşuna çabalama ak dönemi bitti cahan kazanamayacak kaleminin mürekkebine yazık

ali 11 Yıl Önce

iyice ak partinin dümen suyuna girdiniz. hayırlı işler.

uşakklı 11 Yıl Önce

ya kardeşim allah aşkına böle saçmalık olabilirmi ya adam daha insanlarla nasıl konuşulceğini bilmiyo millete hep yukardan bakıyo işaret parmağını kaldırarak oylarınızı bana verceksiniz deyip milleti tehdit ederken kalkmış kent park yapcekmiş ya bunların hepsi hayal nurullah cahan ve ak partinin bu sefer uşakta hiç şansı yok

Tüm Yorumlar