Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

İnce'nin Akp ile beraber olduğu zannına inananlar acele ediyor sonunu gözlemek lazım.


Görüyorum bazı CHPli arkadaşlar İnceyi eleştirirken dozu çok kaçırıyor ayıp da oluyor. Daha dört beş sene önce oy istedin fotoğrafını evinin penceresine astın o insanın şimdi nasıl tek kalemde üstelik hain diye diye hakaretler ede ede üzerini çizebiliyorsun kendi emeğine de acımadan. Bence şöyle de düşünülebilir; İncenin aday olması Kılıçdaroğlunun elini hem Erdoğan hem de masadaki ortaklarına karşı güçlendirdi bir miktar. Önemli olan akp oyunu eksiltmek öncelikle ve bu alternatiflerin çoğalması ile daha mümkün. Medyada ve sosyal medyada karşılık bulan, belli kitlelerde itibari olan insanların iktidar aleyhinde konuşmasıyla daha mümkün. İktidar ve icraatları ne kadar çok eleştirilerse o kadar iyi değil mi şu aşamada CHP açısından? İnce'de hiç boş durmuyor zaten bombalayıp durur iktidarı arada CHP ye giydirmesi de kötü sonuçlar doğurmuyor sanıldığı kadar ve aslında belki bu yolla CHP politbüro siyasetinin gemi hepten azıya alması önleniyor. Amerika'ya daha az tavizler verilerek masa kuruluyor belki ne biliyoruz ki biz? Öyle değil mi gerçekten de? Sayın İnceyi hain ilan eden Uşak'lı arkadaşım ne biliyor olabilir ki?

Mesela Özkan Yalım 'ın birinci sıra olması için genel merkezde genel başkana markaj uygulayanları nasıl aşmış olabilir Genel Başkan? Yanıt vereyim Uşak'ın ve parti örgütünün verdiği reaksiyonlar ve incenin partisinin varlığı, Kılıçdaroğlu'nun elini güçlendirdi ve tabi belki de biraz yerel medyada Yalım aleyhinde çıkan haberler vb. gerekçeler Kılıçdaroğlu'nun tabiri caizse Özkan'ın kelleyi alabilecek nüfuza ve güce getirdi. Yoksa Özkan Yalım'ın evet Uşakta bir karşılığı yok artık ama Genel merkezde iyi markaj yaptığı abileri arkadaşları vardı doğrusu gel görki Kılıçdaroğlu risk alamayız iyi partiye yarar inceye yarar, uşak ta ince sempatizanı da var hayli dedi ve başka bazı gerekçelerle de kartlarını açık oynayarak Yalım ı liste dışına bıraktı.

Şayet İnce aday olmasaydı Kılıçdaroğlu'nu masaya oturdukları çok daha fazla sıkıştırabilir idi, listeler vb. diyaloglar konusunda ve Çankaya örneği çoğalabilirdi. Kılıçdaroğlu; Bu kadarı İnce ye seçmen kitle kaydırabilir bu kadarını tabana izah edemeyebiliriz ince eleştirir ve durumdan vazife çıkartabilir özetle ona yarayabilir bu kadar ileri gidemem diyerek ince üzerinden kendi elini güçlendirmiş de olabilir masadakiler karşı. Zira hepimiz biliyoruz ki Karamollaoğlu da iyi niyetli değil kendi partisinin hesabında, Davutoğlu yada babacan da keza öyleler bence. Bunun tabi ki farkında olan Sayın Kılıçdaroğlu ince'nin sahadaki varlığını şimdilik kullanıyor olabilir fazla taviz vermemek adına. Hatta belki de çekilecektir İnce finalde. Kılıçdaroğlu İnceyi ikna etmek için acele etmiyor da olabilir durumu lehine kullandığı için. Hatta ikisinin arasında bir danışıklı dövüştür belki de tüm bunlar. Cumhuriyetin kurucu ayarlarından çok da şaşmamak ve masanın gündemini hepten diğer aktörlere kaptırmamak için böyle bir yola gidilmiş de olabilir pekala. Neticede bu liderlerim meselesi ve bizlerin boyunu biraz aşar bu işler.

Yaşadıkları ruh halini veya kafayı ön göremeyebiliriz bazen yukarıdakilerin. Hatta geçen Kılıçdaroğlu Erdoğan a verdiği bir yanıtta; "kuvva-i milliye'ciyiz biz" dedi ya, mesela bu söz bile masanın diğer aktörlerini rahatsız ediyor olabilir. Kaldı ki şöyle de düşünmek gerek Kılıçdaroğlu nu sevmiyorum ama Erdoğana da oy vermek istemiyorum diyeni bir alternatif de olabilir. Tamam dersin cumhurbaşkan seçiminde ona ver milletvekilinde CHP ye ver. Kavga ederek değil dostça el uzatarak daha iyi anlaşabiliriz kanaatimce. Hem CHP ye en yakın parti yine İnce'nin partisi değil mi sanki? Kırıcı olmak hain demek yerine durumu bir şekilde lehe döndürmek ve birlik yanlısı olduğunu göstermek ve hatta onu da veya onları da anlamak gerekmez mi? İnceyi eleştirmeye kaldın mı? Bu şehirde onu biz kadar eleştiren olmamıştır bilirsin cumhurbaşkanı adayı iken bile eleştirdik bir kaç kez. Keza yine eleştiriyoruz eleştirelim ama ölçüsünde olmalı değil mi tadında bırakılmalı? CHP tabanının bir kısmının hakarete taşan yorumlarla inceyi linçe girişmesi doğru bir tavır değil.

Nasıl ki Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu veya başka bir gerçek muhalif gözde aktöre kıyılmasına göz yummamış isek inceye de çok böyle baştan kara anlayışıyla yaklaşmamalı sabretmeli son hamlelerine dikkat kesilmeliyiz. Bir kere onun Akp ile irtibatı olduğunu ve Akp'ye çalıştığını eminmiş gibi söylemek uluorta gerçekten çok yanlış. Tabii ki özelde düşünülebilir bunlar olasılık olarak ortaya atılıp tartışılabilir ama sosyal medyada veya halkın duyacağı biçimde değil. Var mı kamuoyuna yansımış resmi bir bilgi elimizde? Yok. Ne var peki? Varsa yoksa zan var Peygamber (sav) zannın her türlüsünden kaçının dedi zanda kalacağınız gidin açıkça sorun yüzleşsin gerçekle dedi diye adını komplo teorisi koydular yine zan ediyorlar. Tamam bu da bir olasılık İnce'den biz beklemeyiz de siz bekliyor da olabilirsiniz. Belki bizden iyi tanırsınızdır İnce'yi ama sonuçta kesin değil hangimizin beklediği gibi çıkacağını kim bilir? Belki de AKP ile beraber hareket ediyor çıkma olasılığı daha yüksektir ve siz haklısınızdır ama ya gerçekten öyle bir ortaklik bahse konu değilse zan ettiğin gibi çıkmazsa? Ne olur o zaman? Su-i zan ettiğin için İnce'ye mahçup olursun. Bu durumda belki de biz hüsn-i zannımız boşa çıkarsa kendimize mahçup oluruz boşa güvenmiş kredi açmış sui zan yerine hüsnü zannı seçmişiz der biraz hayıflanırız ama her iki durumda da İnce ye mahcup olmayız hiç değilse. Kılıçdaroğlu ile onun arasındaki bir kavgayı daha çok onlara bırakmak lazım ve üslubu onlara göre ayarlamak lazım.

Hangi partide siyaset yapıyor isen doğal olarak genel başkana göre biraz ayar ve yön vereceksin siyasi paylaşımlarına. Elbette bazen genel başkanla aynı düşünmeyebiliriz ve elbette aramızda açılar oluşabilir ama ölçüyü kararı taşacaksa önce istifa edip sonra konuşmalıyız o kadar ileri. Üyeysen siyasi beklentin olmasa da muharrem ince gibi partinin bir değerine böyle ağır ithamlarda bulunmayacaksın çünkü Genel Başkan demiyor sayın İnce Akp ile birlikte diye. Peki Uşak'taki CHP li kime ve neye dayanarak inceye açıkça hain de diyor nankör de? Cevap vereyim sosyal medyada oluşturulan algıya. Bu algıyı kim oluşturuyor ve kavgayı ayrılığı kim körüklüyor peki? Onu da hemen yanıtlıyorum buz gibi fetö. Atatürkçü adam Atatürk gibi olur kendi gündemini de dost düşman algısını da kendisi belirler.

CHP li dediğin Atatürk'çü olur zaten Atatürk'çü olan ise Atatürk gibi düşünür bir olun der Atatürk gibi yaşar kendi gibi düşünmeyenle ortak düşüncelerden hareketle yaklaşır. Gelelim bir araya sandık güvenliğini konuşlandıralım biz incenin partilileri ile ve liderlerin işini liderlere bırakalım gelirler bakarsın seçime yak8n bir araya biz anlaştık derler bir olduk derler alkışlarız. Ne gerek var zanna dayalı suçlamalar veya karalamalar ile inceye saldırmaya hem. Bırak ince kime çatarsa çatsın sen CHP li isen git iktidara çat ve insanları iktidara oy vermekten vaz geçir öncelikle. İnce yabancı değil alırız ondan usulünce istersek eminim zaten her türlü destek verir yeter ki samimiyetimize inandırabilelim ama zor olan iktidara oy verenin oyunu almak bu zoru başarmaya bakmalı CHP li vesselam.

Yorumlar