Uşak Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantılarının ilk gününde gündemin ana maddesi 2014 Faaliyet raporu oldu. Denetim Komisyonu raporunun ardından gündem edilen Uşak Belediyesi 2014 Faaliyet Raporu; Ak Partili üyelerin kabul, CHP ve MHP’li üyelerin ret oyunun ardından oy çokluğu kabul edildi.
FAALİYET RAPORU EBAT OLARAK BÜYÜK, İÇERİK OLARAK BOŞ!
Konuya ilişkin Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın rapor hakkında yaptığı sunumun ardından grupların görüşleri alındı. Konuyla ilgili ilk görüş belirten ise CHP Grub Başkanvekilliği görevini yeni üstlenen Avukat Mehmet Karakoç yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak; Uşak adına yararlı olduğunu düşündükleri her kararın altına imza attıklarını, Uşak adına yararlı olmadığını ve kişisel rant ve menfaat oluşturduğunu düşündükleri kararlara ise karşı durduklarının altını çizdiklerini belirten Mehmet Karakoç; faaliyet raporuna ilişkin ebat olarak büyük ancak içerik olarak içinin oldukça boş olduğunu belirtti.
DİKKAT ÇEKİCİ BİR YATIRIM VE FAALİYET YOK!
550 sayfadan ibaret raporda 650 adet fotoğrafa yer verildiğini ve yapıldığı söylenen çalışmaların belediyenin zorunlu hizmetleri arasında yer alan hizmetler olduğunu belirten Karakoç; araç bakım ve onarım hizmetlerinin dahi raporda yer aldığını ve dikkat çekici herhangi bir yatırım ve hizmetin raporda göze çarpmadığını söyledi.
BELEDİYE YILLIK 5 MİLYON TL GELİRİNDEN OLDU!
Raporda 2014 yılına ilişkin gelir getiren kalemlerin yer aldığını belirten Avukat Mehmet Karakoç; UTAŞ’a devredilen Huzurpark Sosyal Tesisleri Kafeteryası, Atlıspor Merkezi Kafeteryası, Tiritoğlu Parkı Çayzade, Kent Tarihi Müzesi Kafeteryası, Akse Çamlığı ve Huzurpark Kafeteryası, Otoparklar, Halk Ekmek Fabrikası ve Kayaağıl tesisleri nedeniyle yıllık 5 milyon TL’lik bir gelir kaybı yaşadığını belirtti. Ayrıca bu işletmelere ilişkin olarak denetim yapılamadığını da belirten Karakoç; UTAŞ’ın her ne kadar Belediye ortağı bir şirket olsa da buralardan elde edilen gelirlerin kullanılması noktasında Uşak Belediyesi’nin bir yetkisinin kalmadığını sözlerine ekledi.
İMARDA SIKINTILAR VAR!
İmar Müdürünün bir ay içerisinde iki kez değişmesi, projelerin uzun süre onay beklemesi, imar değişikliği taleplerinin komisyona havale edilmesine rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden gündeme dahi getirilmemesi gibi sıkıntıların da söz konusu olduğunu belirten Karakoç; mali disiplinin daha etkin ve verimli bir şekilde sağlanması, gelir gider dengelerinin daha titizlikle ele alınması ve gelir getiren işletmelerin yeniden belediyeye kazandırılması gerektiğine dikkat çekerek faaliyet raporuna red yönünde oy kullanacaklarını belirtti.
PROJELER DAHİ FAALİYET GİBİ GÖSTERİLMİŞ!
MHP Grubu adına konuşan Aylin Dokur ise; rutin ve yapılması gereken çalışmaların faaliyetler arasında geçtiğini, henüz yapılmamaş olmasına rağmen projelerin dahi faaliyet raporunda yapılmış gibi gösterilerek yer aldığını ancak dikkat çekici herhangi bir yatırım ya da faaliyetin raporda görülmediğini, TOKİ tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin de yine belediye hizmeti şeklinde faaliyet raporunda yer aldığını ifade ederek rapora ret yönünde oy kullanacaklarını belirtti.
Grup görüşlerinin ardından yapılan oylama da faaliyet raporuna ilişkin 2014 yılının ilk üç ayının ve sonraki 9 ayının ayrı ayrı oylaması yapıldı. 2014 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarına ilişkin faaliyet raporunun oylamasında CHP, MHP ve Ak Parti çekimser şeklinde oy kullandı. Yapılan oylamada ret yönünde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için rapor kabul edilmiş oldu.
2014 yılının Nisan-Aralık dönemini kapsayan faaliyet raporu oylamasında ise AK Partili üyeler kabul, CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri ise ret yönünde oy kullanırken, kabul oylarının çoğunlukta olması nedeniyle ikinci oylamada da faaliyet raporu kabul eidlmiş oldu.
belediye batiyor icraat yok hayali projeler var ama icraat yok