Milletvekillliği seçimlerine az bir süre kala siyasi çalışmaların hız kazandığı Uşak'ta, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları da köy köy dolaşarak CHP'ye destek istiyor. CHP Uşak Milletvekili Adayı Özkan Yalım; Ovademirler, Elmacık, Yavuz ziyaretlerinin ardından Bölme Beldesi'nde vatandaşlarla kucaklaşırken; İsmet Akın ise davul zurnayla karşılandığı Derbent Köyü'nde köylülerle buluştu.
CHP adaylarına seçim çalışmalarında İl-İlçe yönetimleri Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin yanı sıra partililer eşlik etti. Günün erken saatlerinde başladığı köy ziyaretlerinin ardından Bölme Beldesi'ne gelerek halkla buluşan Özkan Yalım; parti projelerini de anlattığı konuşmasında şunları söyledi:
"Öncelikle şampiyon olan Bölmespor Futbol Klübünüzü tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki sene de şampiyonluğunuzu birlikte kutlarız. CHP iktidar olduğunda, yoksulu olmayan bir Türkiye için aile sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımlar iki katına çıkacak. 17 milyon yoksula sosyal destek verilecek. Bu uygulama sayesinde hiçbir hanenin geliri aylık 720 TL’nin altında olmayacak. Yoksul aileler 720 TL’nin yanı sıra her ay düzenli olarak, ailedeki hamile kadın için 240 TL gebelik desteği, 0-3 yaş arasındaki çocuklar için 240 TL beslenme ve çocuk bezi desteği, 3-5 yaş arası çocuklar için 400 TL kreş desteği, 6-18 yaş arası çocuklar için 240 TL eğitim desteği, 18-20 yaş arası gençler için 240 TL üniversiteye hazırlık desteği, 65 yaş üzerindekilier için 300 TL yaşlılık desteği, Askerdeki gençler içi 360 TL askerlik desteği, engelliler için 400-600 arası engellilik desteği alacak. Asgari ücret üzerindeki vergi kaldırılarak net bin 500 TL’ye yükseltilecek. Atama bekleyen öğretmen kalmayacak, öğretmen ve öğretim görevlilerinin maaşlarında iyileştirme yapılacak. Ek ders ücretleri de artırılacak. Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye alacaklar. Emeklilerden alınan muayene ve ilaç katılım payı kalkacak. Çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek primi kaldırılacak ve emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülecek"
CHP Uşak 2. Sıra Milletvekili Adayı İsmet Akın ise; davul zurna eşliğinde coşkuyla karşılandığı Derbent Köyü'nde vatandaşlara CHP iktidarının ülkeye sağlayacağı katkılar ve projeler hakkında bilgilendirmede bulunarak Derbentli hemşerilerinden CHP'ye oy vermelerini istedi. Mevut iktidarın ülkeyi getirdiği noktanın vahim boyutlara ulaştığına da değinen İsmet Akın, 7 Haziran'da bu kötü gidişe dur denileceğini ve bunun için de CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu belirtti.
CHP Adayları Köy Ziyaretlerinde Halkla Kucaklaşıyor!
CHP Milletvekili Adayları Özkan Yalım ve İsmet Akın 7 Haziran seçimleri öncesinde gerek düzenlenen ev ve mahalle toplantıları gerekse köy ziyaretleri ile seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
24 Mayıs 2015 Pazar 00:38
şuan uşak oy durumlar
akparti 90000
chp 65000
mhp 40000
mhp'nin vekil çıkarmak için birinci partinin aldığı 90 bin oyun yarısı 45 bin oy alması lazım 5 bin eksiği var chp vekil garanti 15 bin oy fazla alıyor 5 bin chp den mhp ye oy geçmesi lazım chp fazladan 15 bin çöp oy alacak mhpde 5 bin eksik şuan 1 oy dahi mhp'ye lazım sonra kuru kuru akp düşmanlığı yapmayın.herşey ortada 13 gün kaldı bilinçli chp seçmenleri olayın farkındadır umarım