16 Nisan'da yapılacak olan Başkanlık Sistemi - Anayasa Değişikliği referandumuna sayılı günler kala, çalışmalarına devam eden siyasilerin uğrak şehirlerinden olan Uşak; dün de CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'i ağırladı. Özel, Eşme ve Ulubey'deki etkinliklerinin ardından Uşak'a da gelerek vatandaşlarla buluştu.
Eşme ve Ulubey'deki mitinglerinin ardından CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Uşak Milletvekili ÖZkan Yalım ve Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan ile birlikte parti binasının önünde kurulan platformda Uşaklılara seslenen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, referandumda hayır oylarının evet oylarından çok daha fazla olduğunu ve henüz kararsızların da fazla olduğunu söyledi. Özel, referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiğini de verdiği örneklerle anlattı. i
Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:
Cumhurbaşkanı partili olarak istediği Meclis kurulunu belirleyecek, istediği kadar bakanlık kuracak, bakanları belirleyecek, istediği kadar cumhurbaşkanı yardımcısı atayacak, sonra HSYK'yı ve Anayasa Mahkemesi'ni tek başına belirleyecek. HSYK'nın 4 üyesini devletin başı olma sıfatıyla Recep Bey atıyor. HSYK'nın iki üyesi olan biri Adalet Bakanı, biri adalet bakanı müsteşarı. Bunları hükümetin başı sıfatıyla Tayyip Bey atıyor. Geriye 7 tane var. Partinin Cumhurbaşkanı olduğu için bunu da Sayın Erdoğan seçiyor. Sonuç 4 Recep, 2 Tayyip, 7 Erdoğan, 13 tamam, Recep Tayyip Erdoğan. Bir kişinin üzerine elbise dikmişler, kendinden sonra gelene de uysun diye, ikiz kardeşi gelse ona uyması mümkün değil. Uşak'tan ben söyleyeyim Türkiye'den herkes duysun. Eğer bu yetkilerle seçilecek olan Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olsa biz buna sonuna kadar karşıyız. Çok açık söylüyorum. Bu anayasa değişikliği AKP'nin vücut kimyasını bozdu. Bir tam bir çeyrek parti. AKP tam, MHP'nin dörtte biri onlarla.
Başkanlık sisteminin uygulandığı ülkelere bakın tümünde başkan ve çevresi güçlenir, zenginleşir, halk fakirleşir. Parlamenter sistemden başkanlık rejimine geçen hiç bir ülke gelişmedi, bu tercihi yapan bin pişman. Mesele çok önemli. Mesele memleketin varlığı ya da yokluğu. Ben milletimize şunu söylüyorum halk oylamasından 'hayır' oyu çıktığında parlamenter sistemle yolumuza devam edeceğiz. Verilecek 'hayır' oyu AKP'linin çocuğunu da koruyacak. Kapı kapı çalışmaya 'hayır' oylarını yükseltmeye devam edeceğiz.
Sayın Bahçeli, hangi mağduriyet, mahcubiyet ve mecburiyetten bilinmez 10 Ekim günü çıktı başkanlığa evet diyor. Sandılar ki; Bahçeli'ye bir masa, bir kasa, bir tane Mustafa Kemal Paşa, MHP'ye bay bay. Biz bu sistem bu ülkeye demokrasi, mutluluk, huzur, refah ve yarınlara güvence vermediği için böyle ahlaksız bir teklifin yanından geçmeyiz. Şimdi diyorlar iki partili sistem. 15 yıllık parti, 65 yıllık MHP'yi yıkacağını sandı. Ama görünen MHP'nin hem partisini, hem ülkeyi seven seçmenleri bu oyuna gelmedi.
Özgür Özel Uşak'a gelerek; Uşaklılara Hayır'ı anlattı!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin düzenlediği etkinliklere katılmak üzere Uşak'a geldi. Özel, Uşak'ta referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı.
05 Nisan 2017 Çarşamba 21:15

son günlerde izlediğim en güzel video bu, izlemenizi tavsiye ederim. https://www.facebook.com/radyo3hilal/videos/10155219871326738/