Hatırlayacağınız üzere yaklaşık 5 Yıl önce Belediye Başkanlığını devraldığında Nurullah Cahan belediyenin borcunun içinden çıkılması çok güç noktada olduğunu ve bir kaç yıl kemer sıkma politikası uygulamak zorunda kalacaklarını ifade etmişti ki borç o zamanlar 40 Milyon lira civarında idi ve Cahan aslında serzenişinde haksızda sayılmazdı o dönem için. Fakat 5 Yıl sonra geldiğimiz noktada bu gün belediyenin borcunun Trilyona yaklaştığı yönünde iddialar konuşulmakta. Geçtiğimiz yılki bütçe görüşmelerinde açıklanan resmi rakamlara göre yarım trilyon olan borcun özel bankalar ve esnaf da dahil edildiğinde bir yıl sonra bu gün Trilyona yaklaştığı konuşulmakta. Belediyeye ait araçları UTAŞ' a bedelsiz devredip sonra aynı UTAŞ'tan bedelsiz devrettiği araçları kiralamak suretiyle UTAŞ'a para kazandırdığı bilinen belediye yönetiminin en çok tepki çeken harcamaları ise Belediyenin kasasından sanki Başkanın cebinden harcanır gibi yapılan hediye misafir ağırlama, konaklama yada turistik amaçlı olup iş kılıfı uydurulmuş gezilere harcanan afaki paralar oldu. Belediye yönetiminin çok tepki çeken harcamaları arasında ENSAR, UŞİMDER, EBRAR gibi şehire ne katkısının olduğu bile bilinmeyen şaibeli derneklere yapılan şaibeli ve yekünde Milyonlara varın bağışlar. Hazır yeri gelmişken meşhur laleli direkler için ödenen rakamı da hatırlatalım. Yaklaşık 13 Milyon lira parayı da normalin çok üzerinde sıklıkla ilgili ilgisiz yerlere bir biçimde dikilen laleli direkler için ödedi belediye yönetimi.
Bu hatırlatmaların ardından asıl haber konumuza dair ek bilgiler verelim. Bildiğiniz üzere Mülk sahiplerinin Kamulaştırmaya yanaşmadığı yada Belediye ile aralarında uzlaşmanın sağlanamadığı durumlarda iş mahkemeye kalıyor ve Belediye tarafından kamulaştırma davası açılıyor. Tabi ki açılan kamulaştırma davasının gereği olarak keşifler gerçekleştiriyor değer tespiti ve tescili için komisyonlar oluşturuluyor işte tüm bu iş ve işlemler sırasında yada sonucunda Mahkeme harçların yatmasını yada Kamulaştırma için ortaya çıkan farkı yatırmasını Mahkeme istiyor. Mahkemenin istediği rakam yatırılmadığı takdirde ise dava belediye aleyhinde düşürülmüş oluyor. Böylece harcı yatıramadığı için Belediye davayı kaybetmiş oluyor. Belediyenin düşürüldüğü iç acısı mali tabloyu ortaya koyması bakımından önemli bir ayrıntı olabileceği düşüncesi ile bu konuyu haberleştirerek kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmek ve Belediye yönetmek üzere aday olan kişileri uyarmak maksatlı bu haberi yapma kararı verdik.
Peki seçim sattı mahalline inildiği günden beri ağızlarından ne proje ne şehir vizyonu duymadığımız, kadroları dahi bilinmeyen yada bulunmayan partilerin, belediye başkan adaylarının aday adaylarının bu konulardaki fikrini kamuoyu eminiz merak ediyordur. Şu ana dek mevcut yönetimin Belediyeyi yada belediyeciliği düşürdüğü iç acısı noktaya dair tek bir tespitini duymadığımız adayların bu borcun içinden nasıl çıkacaklarına dair proje yada düşünceleri de halkın merak ettiği bir konu. Hani kimleri meclis üyesi adayı yapacağınız, kimleri belediye başkan yardımcısı yapacağınız kimleri ekip yada kadro noktasında değerlendireceğiniz bir türlü ortaya çıkmadı ya bari hiç değilse belediyenin borcunun içinden nasıl çıkacağınızı duymakta Uşak halkının hakkı değil mi? Mesela Belediyenin Mart ayı sonrası maaşları bile ödeyemeyeceği konuşulmakta bu konuda aday yada aday adayı arkadaşlar olarak sizin düşünceniz fikriniz çözüm önerileriniz nelerdir acaba? Gibi ardı arkası kesilmeyen bir çok soru işareti cevap bekliyor.
Ya Usak ak parti teskilati mevcut belediye hakkinda suc duyurusu bulunup haklii yi haksizi ayirmadigi surece biZden oy yok kusura bakmasinlar ama bunlar yargilanirsa kapi kapi dolasarak oy isteyecegim ama Cakin baskan malumun ilanini yapacak saklamak kendisine oy su elektrik olarak geri doner