Hastalara hızlı ve sağlıklı sonuçlara götürmek için özverili bir çalışmanın yapıldığı Uşak Medical Park Hastanesi'nde yerinde müdahalelerle hayat kurtarılmaya devam ediliyor.
68 yaşındaki Muammer Ersoy göğüs ağrısı ve kolda uyuşma şikâyetleri ile başvurduğu devlet hastanesinde yapılan tetkikler sonucu kendisine anjiyografi önerilmiştir. Medical Park Uşak Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Okan Durmaz tarafından yapılan anjiyo sonucu kalbi besleyen ana damarlarında tıkanıklık olduğu saptanarak acil olarak ameliyata alınmıştır. Ersoy ve ailesi hiç tereddüt yaşamadan Medical Park Uşak Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde ameliyat olmaya karar verdi. 3 çocuğu ve 5 torunu olan Muammer Ersoy;’’Böyle ciddi bir rahatsızlığım olduğunu tahmin etmiyordum, şaşkınlığımız olsa da birbirimize verdiğimiz destek ile çok korkumuz olmadı. İlk önce Allah’a sonra doktorlarımız Okan DURMAZ ve Mehmet IŞIK, Yusuf VELİOĞLU’na güvendik. Böyle bir ekibin ve kapsamlı bir hastanenin ilimizde olması bizler için büyük bir avantaj. Başka bir ilde ki hastaneye yetişme şansımız dahi olmayabilirdi, Büyük şehirlerde gün bekleme derdi yaşamaksızın, ailemiz de yanımızda olarak ameliyatımız gerçekleşti. Medical Park Uşak Hastanesi yönetimine ve İlgilerini, desteklerini gece gündüz hiç esirgemeyen tüm Medical Park Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederiz’’ dedi.
Günümüz teknolojisi ile Ameliyatlar daha güvenli, taburculuk süresi daha kısa!
Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Medical Park Uşak Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr.Mehmet IŞIK;’’Bu tür ameliyatlara ev sahipliği yaptığımız için ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Asıl mutluluğumuzsa insanlarımızın yeniden sağlıklarına kavuşmasıdır. Kendilerine uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum"dedi.
Geçmiş yıllarda uygulanan açık kalp ameliyatlarının günümüzde yerini daha konforlu cerrahi yöntemlere bıraktığına dikkat çekerek "Koroner by-pass ameliyatlarında risk, tıp teknolojilerindeki ilerlemeler ve deneyimler sayesinde, geçmiş yıllara göre daha azdır. Hastadaki risk faktörleri dikkatle incelenerek, ameliyat sırasında karşılaşılabilecek riskler minimuma indirilmekte ve ameliyat sonrası kontrol altına alınması için hastalığın seyri sık sık takip edilmektedir.’’
Kalp cerrahisindeki gerek ileri teknolojik gelişmeler gerekse modern yöntemlerle hastaların iyileşme süresinin kısaldığına da dikkat çeken Op. Dr. Mehmet IŞIK; eskiden hastanın ameliyattan sonra 15 gün hastanede yatmasına karşın, günümüzde ameliyatın ertesi günü yoğun bakımdan çıkarılarak odasına alındığını ve 3-4 gün içinde de taburcu edildiğini bildirdi.
Hastaları ameliyat olmaktan değil, kalp krizi gibi nedenlerle ameliyat olamayacak duruma gelmekten korkmaları konusunda da uyararak, “çünkü bu hastalıklar sonucunda ciddi kalp krizleri, kalp yetmezliği ve ani ölümler ortaya çıkabiliyor. Ve hastalar, hayatta kalsalar bile ameliyat olma şansını yitirebiliyor” dedi. Ameliyat nedenlerinin başında koroner kalp yetmezliği, kalp kapak hastalıkları, doğumsal kalp bozuklukları ve aort damarına yönelik girişimler geliyor. Bunun için de göğüste ağrı, yanma gibi kalbe ait yakınmaları olan, performans düşüklüğü, nefes darlığı gibi şikâyetleri bulunan kişiler, mutlaka bir kardiyolog tarafından muayene edilmesi gerekiyor.